DISTRIBUIȚI

Cu doar câteva ore înainte de începerea summit-ului de la Sibiu, pe 8 mai, Klaus Iohannis va fi invitatul emisiunii Tema zilei, în direct la TVR 1. De la ora 20.30, Klaus Iohannis va vorbi despre importanţa evenimentului care are loc la Sibiu şi despre relevanţa organizării unui eveniment istoric într-un oraş al României care devine inima Europei, de ziua Europei, după cum anunță postul public de televiziune într-un comunicat remis Europa FM.

În contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe 9 mai 2019, are loc la Sibiu, Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, găzduit de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

La reuniunea de la Sibiu vor participa 27 de şefi de stat sau de guverne şi peste 400 de invitaţi de rang înalt. Aceștia vor dezbate, printre altele, teme precum viitorul Uniunii Europene.

TVR 1 anunță că va transmite pe 9 mai, în direct de la Sibiu, o serie de ediţii speciale dedicate Summitului informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.