Președintele Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Felix Bănilă din funcția de procuror-șef al DIICOT, din cauza felului în care instituția a abordat ancheta din cazul Caracal.

Șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Luiza Melencu, dată dispărută în luna aprilie, e una dintre tinerele pe care un bărbat din Caracal, Gheorghe Dincă, susține că le-a răpit și ucis.

„Astăzi (luni – n.red.) nu mă refer doar la Guvern. Mă refer și la conducerea DIICOT, instituție a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism și credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întîmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore.

Modul în care s-au desfășurat lucrurile pînă acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorități, iar o astfel de abordare nu poate duce decît la rezultate proaste.

Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror șef la DIICOT, să își înainteze imediat demisia. Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută, luni, la Palatul Cotroceni.

„De asemenea, îi reamintesc prim-ministrului că sarcina sa principală este aceea de a guverna și de a rezolva problemele curente, executive, imediate și nu de a întreprinde turnee electorale externe care nu aduc nici un beneficiu României sau, ca să fiu mai clar, care nu aduc absolut nimic”, a completat șeful statului.

La domiciliul familiei Melencu au ajuns vineri mai mulți jandarmi, care au încercat să pună în aplicare un mandat de aducere: mamei Luizei Melencu, Monica, urmau să i se ia probe biologice necesare anchetei.

Femeia a leșinat în timp ce se certa cu jandarmii și a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe.

Ulterior, Felix Bănilă a declarat că familia Melencu trebuie să se supună deciziilor justiției.