DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis le-a spus, joi, absolvenților Institutului Național al Magistraturii, că pășesc în profesie într-un moment în care sistemul judiciar se confruntă cu o instabilitate legislativă accentuată, modificările fiind în contradicție cu valorile statului de drept.

„Momentul la care debutați în profesie se suprapune unui context în care sistemul judiciar se confruntă cu o instabilitate legislativă accentuată, modificările fiind în contradicție cu valorile statului de drept. Situația nu trebuie să vă descurajeze.(…) Vă îndemn să pășiți cu încredere în viitor. Cred cu tărie că România are nevoie de dumneavoastră și de principiile pe care le-ați îmbrățișat alegând provesia de magistrat”, le-a spus președintele Iohannis, tinerilor magistrați.

Președintele a mai spus că încrederea în magistrați se construiește și păstrează greu: „Încrederea cetățenilor în sistemul judiciar și implicit în magistrați se construiește și se păstrează greu, cu mari sacrificii personale și profesionale. Oamenii că sunt alături și au demonstrat-o public în cursul ultimilor ani, când s-au opus încercărilor de destabilizare a statului de drept”.

Declarațiile au fost făcute joi, la primirea magistraţilor absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii de Unirii, Palatul Cotroceni.