DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Daniel Suciu în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării.

El a acceptat și numirea lui Răzvan Cuc în funcția de ministru al Transporturilor.

Propunerile pentru cele două ministere au fost transmise șefului statului miercuri, de către premierul Viorica Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD a renunțat să-i mai propună, în urma refuzurilor repetate ale președintelui de a-i numi în funcțiile ministeriale, pe Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

Într-un document intern al PSD, întocmit în 2017 de către Darius Vâlcov, activitatea ministrului Cuc era descrisă scurt: zero măsuri îndeplinite, 6  îndeplinite parțial, 5 neîndeplinite.

Darius Vâlcov este acum consilier al premierului Dăncilă.

Desemnarea lui Răzvan Cuc pentru postul de ministru al Trasporturilor este „o ciorbă proastă reîncălzită”, în opinia Asociației Pro Infrastructură, care invocă, într-o postare pe Facebook, „performanțele de tristă amintire” ale acestuia, din mandatul din 2017.

Asociația amintește de inaugurarea, în august 2017, a unei linii de cale ferată „năpădită de buruieni care există din perioada austro-ungară și pe care se circula cu 30-35 km/h”.

Apoi a “tăiat panglica” la 7,5 km din Centura București, dar fără stratul final de asfalt, cu marcaje provizorii, lucrări în desfășurare și utilaje pe carosabil!”, arată asociația.

În primul mandat al lui Răzvan Cuc s-au deschis 15 kilometri de autostradă care erau de fapt finalizați din decembrie 2016 și s-au lansat mai multe licitații neîncheiate nici astăzi: unele riscă să fie anulate, mai spune Asociația Pro Infrastructură.