Kelemen Hunor nu a mai putut să participe la un eveniment dedicat împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, după ce i-a fost refuzat accesul în Ucraina. Situația a fost transmisă Ministerul Afacerilor Externe, care încă nu a avut o reacție oficială.

“Am vrut să ajung în Ujhorod, unde prietenii noştri sărbătoresc cea de a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. (..) Însă accesul mi-a fost refuzat fără nicio explicaţie clară. Mi-au comunicat doar, pur şi simplu, că nu pot intra în ţară.

În aceste condiţii pot doar să transmit de aici cele mai bune urări Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, membrilor şi simpatizanţilor acesteia şi, în acelaşi timp, îi asigur pe maghiarii din Transcarpatia de solidaritatea UDMR.

Bineînţeles, am informat ministrul român de externe despre incident şi mă voi adresa luni Ambasadei Ucrainei la Bucureşti şi voi cere o explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi”, a anunțat liderul UDMR.