Jurnalul de Bord îl scriem în acest final de săptămână din mijlocul naturii, din România, dintr-un loc ce pare un imens decor de film. Ce-i drept întrece chiar și imaginția lui Steven Spielberg. Pentru că aici totul este într-o armonie perfectă iar cei mici și cei mari se pot distra fără griji printre dinozauri care par incredibil de reali. Se întâmplă în Județul Brașov, la Râșnov.

Ați recunscut desigur că este vorba despre Dino Parc Râșnov, care împlinește 4 ani și marchează aniversarea cu un întreg festival al dinozaurilor. Dino Fest are loc până pe 17 iunie, în mijlocul parcului, și aici vă aștept și eu alături de colegii de la Europa FM, cu multe surprize.

Dar să revenim la atracția tursitică în sine. Dino Parc este un singurul parc tematic de dinozauri din România și cel mai mare din Sud Estul Europei. Sunt 47 de dinozauri în mărime naturală, fiecare atestat științific și realizat după ultimele descoperiri paleontologice.

Sunt într-adevăr speciali, pentru că sunt creați din fibră de sticlă și un tip special de rășină. Pe o suprafață de 1,5 hectare, în mediu natural, acest parc atipic de distracții combină experiențe inedite cu o serie de lecții în aer liber despre lumea dinozaurilor.

Informațiile îi vor fascina pe copii, dar și pe adulți, care vor afla probabil lucruri pe care nici în cărțile de istorie nu le-au găsit până acum.

Fiecare dinozaur are informații detaliate, iar plimbarea printre uriași poate fi combinată cu traseul de aventură, o plimbare cu tiroliana sau un film 9D. Da, am spus 9D și asta pentru că imaginea 3D este completată cu apă, foc, ceață, vânt și zăpadă. Totul în sala de cinema.

Dacă ați ajuns la dinozauri, merită să vă bucurați și de celelate atracții din această parte a județului Brașov. Toată lumea a auzit de Cetatea Râșnovului, dar merită să explorați și Biserica evanghelică din Râșnov, care figurează în lista monumentelor istorice de pe teritoriul României.

Un alt punct de atracție al orașului este și Peștera Valea Cetății situată la aproximativ 3 km de orașul Râșnov, pe șoseaua Valea Cetății spre Poiana Brașov, descoperită acum circa 60 de ani.