În nordul Moldovei vaccinarea anti-Covid progresează lent, iar acest lucru este cauzat și de probleme pe care nimeni nu le-a luat în considerare la începutul acestei campanii.

Județele Suceava și Botoșani împart o singură mașină de frig care aduce serul de la Iași, iar situația nu pare să aibă vreo rezolvare în viitorul apropiat.

Singura mașină care îndeplinește condițiile de transport, de minus 80 de grade Celsius, aparține Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Vehiculul de frig pleacă de la Suceava și se întoarce prin Botoșani și Dorohoi pentru a duce dozele în toate cele trei centre de vaccinare din cele două județe.

Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, a precizat că a făcut demersuri la București pentru achiziționarea unei astfel de mașini încă din luna aprilie a anului trecut.

Până în prezent nu a primit nici un răspuns, motiv pentru care singura variantă pentru ca persoanele din județul Botoșani să poată fi vaccinate a fost un acord cu reprezentanții DSP Suceava.

Totodată, nu au fost probleme cu aprovizionarea cu vaccinuri împotriva noului coronavirus, iar situația pare să fie sub control.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu