Primăria Municipiului București vrea să confere titlul de cetățean de onoare al Capitalei cântăreței de muzică populară Irina Loghin, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliul General al Municipiului București de săptămâna viitoare.

„Se conferă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București doamnei Irina Loghin, în semn de apreciere a întregii activități, a talentului interpretative recunoscut pe plan intern și internațional”, se arată în deschiderea proiectului de hotărâre, pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al Capitalei interpretei Irina Loghin.

Expunerea de motive a proiectului este semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Irina Loghin s-a născut pe data de 19 februarie, 1939, în județul Prahova și este o renumită interpretă de muzică populară. A fost, pe rând, solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr mare de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp și în străinătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul mai menționează faptul că Irinna Loghin a fost deputat de Giurgiu, în perioada 2000 – 2004 (din partea PRM, partid condus la acea vreme de Corneliu Vadin Tudor).