DN6 va fi principala rută alternativă pe care o vor putea folosi transportatorii după închiderea circulației pe DN7, pe Valea Oltului, pentru lucrări la Autostrada Sibiu Pitești – a spus în emisiunea „Deșteptarea” Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructura. Acesta a criticat decizia autorităților de a anunța atât de târziu decizia privind închiderea circulației și a atras atenția că vor fi costuri uriașe atât pentru transportatori, cât și pentru producători.

Ionuț Ciurea: DN6, rută alternativă


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„DN1 este închis pentru transportatori pe timpul zilei. Valea Jiului este așa și așa… rămâne DN6 – Craiova, Drobeta Turnu Severin, Lugoj. Oricum este o rută full de camioane. Dacă le adunăm și pe acestea care mergeau pe Valea Oltului o să fie distractiv. Vă dați seama că sunt – în funcție de câte camioane ai și ce fel de produse transporți, unele sunt perisabile – niște costuri supliementare de timp și bani pentru foarte multă lume, pentru transportatori. Și nu doar pentru transportatori ca business în sine, ci și pentru producători. Este un întreg lanț”, a explicat Ionuț Ciurea la Europa FM.

Ionuț Ciurea: Trebuia cumva oprită circulația având în vedere că se fac defrișări

Pe de altă parte, Ionuț Ciurea spune că nu se puteau face astfel de lucrări pe timp de noapte, deoarece ar fi fost extrem de riscant.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Unde se intervine? Pe versanți, deasupra DN-ului. Defrișările pe timpul nopții chiar nu reprezintă o idee bună… să tai copacii noaptea. Riști niște accidentări destul de urâte. Nu e ca și când lucrezi la drum, la asfalt… nu e OK. În al doilea rând, acolo trebuia să ai o restricție, indiferent cum ar fi, pentru a tăia copacii respectivi și a-i scoate. Că nu ai pe unde să-i scoți, trebuie să-i scoți prin DN. Deci cumva trebuie oprită circulația”, a mai spus Ionuț Ciurea.

Directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura speră ca circulația pe Valea Oltului să fie închisă doar o lună și nu mai mult

Ionuț Ciurea a atras atenția că acestea nu sunt lucrări premergătoare, deoarece sunt necesare pentru un studiu geotehnic și apoi se va lucra propriu-zis la Autostrada Sibiu Pitești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În primul rând, sper să dureze o lună nu două. În al doilea rând, acestea sunt lucrări pregătitoare sau premergătoare – adică se taie acești copaci, se intră cu forezele pentru studiul geotehnic, se forează, se duc acele mostre în laborator și se termină proiectarea. Și după aceea o să fie partea de lucrare propriu-zisă la autostradă. Deci acestea nu sunt lucrări la autostradă. Când vor fi lucrările – peste Dumnezeu știe cât timp – vor fi alte restricții. Vom vedea în ce fel vor fi restricțiile și vor fi restricții mult mai mari de o lună”, a mai explicat Ionuț Ciurea.

Circulația pe Valea Oltului se închide complet în timpul zilei de la 06:00 la 20:00 între 8 iulie și 9 august. Oficialii din Transporturi au precizat că mâine vor anunța oficial rutele alternative pe care le pot folosi șoferii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Valea Oltului s-ar putea închide între 8 iulie și 9 august pe timp de zi. Sorin Grindeanu: Pentru lucrări absolut necesare pentru realizarea Autostrăzii Sibiu-Pitești | VIDEO