Podul Ciurel din București, inaugurat în campania electorală pentru alegerile locale, trezește în continuare dispute aprinse privind problemele pe care le generează în zona unde a fost construit. Jurnalistul Alex Dima a publicat pe Facebook o înregistrare care surprinde momentul în care o bretea de acces pe pod are loc întâlnirea dintre un autobuz STB și o platformă auto.

Pentru a putea intra pe breteaua Podului Ciurel, autobuzul STB este nevoit să aștepte ca cealaltă mașină mare din fața lui, aflată pe celălalt sens, să dea cu spatele. Problemele legate de lățimea necorespunzătoare a căilor de acces pe Podul Ciurel au fost un subiect prezentat și în Deșteptarea, la Europa FM. Vlad, George și Luca anunțau, în această săptămână, că pentru a rezolva problema autobuzelor și mașinilor gabarit depășit care nu au loc pentru manevere pe o bandă, autoritățile au început să scoată trotuarele.

Într-o reacție a Primăriei Capitalei, reprezentanții acesteaia susțineau că demolarea trotuarului care împiedica autobuzele să vireze corect pe Pasajul Ciurel face parte din proiect.

Podul Ciurel, cunoscut bucureștenilor drept „cel mai scump viraj la stânga” sau „pasajul care nu duce nicăieri”, a fost inaugurat sâmbătă, 19 septembrie, de Primăria Capitalei. Nodul Virtuții are aproximativ 1 kilometru, din care lungime podului hobanat este de circa 235 de metri. 

Proiectul finalizat – Nod Virtuții – ar trebui să fie componentă a unei lucrări de amploare, care va continua cu un drum expres până la Bd. Uverturii și apoi până la Șos. de Centură. Pentru moment, podul se termină fără vreo finalitate utilă pentru șoferi.