Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Inspecţia Judiciară verifică posibile abateri în instrumentarea Cazului de la Caracal

Inspecția Judiciară verifică dacă procurorii DIICOR de la Craiova au greșit în investigarea dispariției celor 2 fete de la Caracal.

Într-un comunicat emis în urmă cu puțin timp, instituția a anunțat că s-a autosesizat.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat încă de miercuri că dosarul crimelor de la Caracal a fost preluat de structura centrală de la serviciul teritorial Craiova.

Ulterior, Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei celor două adolescente în Caracal, a fost audiat aproape 9 ore la sediul DIICOT, în noaptea de joi spre vineri, el menţinându-şi declaraţia anterioară că le-a ucis pe fete.

Comunicatul Inspecţiei Judiciare:

„Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT – ST Craiova a instrumentat dosarul vizând dispariţia a două persoane.

Menţionăm faptul că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind ‘de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor’.”