DISTRIBUIȚI

Pelerinii trebuie să se înregistreze pe internet dacă vor să meargă pe 1 iunie la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc să îl vadă pe Papa Francisc.

Organizatorii așteaptă 300.000 de participanți și au anunțat măsuri speciale de securitate.

La începutul lunii iunie, Papa Francisc se va afla în România și va merge la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.

Papa Francisc va celebra o liturghie în Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc. La locul pelerinajului, o suprafaţă de aproximativ 10 hectare va fi împrejmuită cu gard, aceasta fiind aşa-numita zonă protejată.

Pelerinii care vor să ia parte la slujbă se pot înregistra începând de mâine pe un site creat special pentru acest eveniment – pontifex.ro . Fiecare înscris va primi bilet gratuit, cu cod de bare.

Cei peste 300 de mii de participanți așteptați sunt încurajați să vină cu alte mijloace de transport decât maşina personală, având în vedere că accesul în oraş cu autoturisme va fi restricţionat din 31 mai.

Cei care nu vor avea bilet emis în urma înregistrării pe site vor putea participa la pelerinaj, dar nu vor avea acces în zona protejată, ei putând să vadă evenimentul de la distanţă, pe ecrane.