Peste 2.800.000 de elevi și copii de gradiniță încep luni cursurile. 300.000 dintre ei sunt în Capitală, iar în 12 școli, elevii vor învăța în trei schimburi.

Asta înseamnă că orele vor ține și până la 8 seara. La finalul anului trecut, Primăria Capitalei s-a angajat că de anul acesta nu vor mai exista școli în care să se învețe în trei schimburi.

În acest sens, a fost adoptat un proiect de hotărâre prin care Primăria Generală s-a angajat că va cumpăra noi imobile în care să poată învăța elevii sau le va construi.
Iată că acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult se mai adaugă o școală la cele 11 în care elevii vin la cursuri în trei schimburi, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar din București, Mariana Manea: “În anul scolar 2019-2020, la nivelul municipiului București, vor funcționa în trei schimburi 12 unități de învățământ.

Comparativ cu anul trecut, se adaugă o unitate de învățământ, în sectorul 6”.

Cazul școlii din centrul Bucureștiului unde un elev trebuie să se miște în mai puțin de un metru pătrat. Directoarea spune că așa apare fenomenul de bullying

Una dintre școlile supra-aglomerate din Capitală este Pia Brătianu, situată în zona centrală, în Sectorul 1. Directoarea școlii, Marilena Stoica spune că numărul elevilor s-a dublat în ultimii ani, în aceleași spații în care învățau 800 de copii, învață acum 1500 de elevi. Directoarea afirmă că din cauza lipsei de spațiu, elevii încep să fie violenți unii cu alții.

În vocea să se poate auzi neputința unui director care nu mai știe unde să îi pună în clase pe elevii scolii. Sunt mult mai mulți fata de anii trecuți, iar spațiul a rămas același: “Spatiile sunt aceleași de pe vremea când aveam 800 de copii, iar acum avem aproape 1500 de copii.

Ne descurcăm foarte greu, nu avem laboratoare, nu avem spatii de recreere. Sunt 120 de copii pe etaj, de aici fenomenul de bullying, copiii sunt foarte stresați. De exemplu, avem clase de 33 de metri pătrați și avem 32 de copii în clasa. Adică fiecare copil are mai puțin de un metru pătrat, ținând cont că sunt și băncile, doamna învățătoare sau profesorul.

Alta soluție nu avem. Și atunci ce putem să facem? Trebuie să ne descurcăm. Învățam în toate spațiile care se pot numi spații”, spune Marilena Stoica.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/09/09sept-07-badulescu-dragnea-a-taiat-banii.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/09/09sept-07-vasile-va-dura-cativa-ani-autorizarea.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 457