DISTRIBUIȚI

Direcția pentru protecția copilului Timiș îi avea în vizor de mai bine de 6 luni pe parinții celor 4 copii care au murit seara trecută într-un incendiu la Timișoara.

Reprezentanții direcției spun că au făcut mai multe verificări în urma unor reclamații, dar nu au găsit nimic suspect.

Pompierii și poliția au continuat astăzi ancheta la locul tragediei și au stabilit că incendiul a fost declanșat de scânteile provenite de la un coș de fum neprotejat.

Reprezentanții direcției pentru protecția copilului Timiș susțin că pe numele mamei au existat anul trecut două plângeri.

Vecinii care au sesizat instituția afirmau că mama copiilor îi neglija. Anchetele sociale făcute de inspectorii direcției nu au confirmat acest lucru.

Monica Trușcă, director Direcția pentru protecția copilului Timiș spune că acești copiii erau înscriși la medicul de familie, iar rapoartele de monitorizare arătau că totul este în regulă.

Nici a doua reclamație depusă la protecția copilului nu a fost reală. În urmă cu 3 săptămâni o altă echipă a stabilit că toți copiii sunt bine hrăniți și îmbracați. Cu toate astea au fost demarate verificări.

În paralel cu ancheta inspectorilor DGASPC a continuat ancheta pompierilor și a poliției. Salvatorii militari au stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui coș de fum neprotejat.

Cel mai probabil o scânteie a ajuns pe lenjeria patului în care dormeau copii și a declanșat infernul.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere și culpă și distrugere prin incendiere.

Vă reamintim că noaptea trecută 4 copii cu vârstele de 4 luni, 1 an, 3 ani și 6 ani, au murit într-un incendiu care a cuprins locuința lor.

Micuții au fost lăsați singuri acasă, în grija unui frate mai mare, de altfel, acesta fiind singurul care a reușit să se salveze. Părinții copiilor erau plecați în oraș.