Impactul tehnologiei în societate, politică, guvernare și democrație este una dintre temele majore dezbătute anul acesta la iCEE.fest: UPGRADE 100.

Cel mai amplu festival de digital care a avut loc vreodată în țara noastră și în regiune, UPGRADE 100 va avea loc în București, pe 13 și 14 iunie.

Și în acest an, ziua UDemocracy la UPGRADE 100 este organizată de Majoritas Global, prin „Majoritas Academy” și partenerii săi.

Majoritas este o companie fondată de antreprenorul român Lucian Despoiu, printre altele co-fondator eJobs și fondator al uneia din primele agenții digitale din România, Kondiment.

Astfel, pe FOCUS Stage 4, în prima zi a festivalului, scena TECH & DEMOCRACY va cuprinde prezentări, dezbateri, concursuri de idei / proiecte și propuneri de soluții inovative.

Pe scena și în sala UDemocracy „actorii” democrației își vor uni forțele pentru a înțelege și dezbate ce urmează în cadrul unei societăți în care tehnologia poate perturba chiar conceptul de democrație, în sine.

Una dintre cele mai importante transformări digitale este prezentarea de deschidere a lui Lucian Despoiu, începând cu ora 10.00.

Ziua continuă cu Sesiunea 1: U Talks, alături de Vlad Hațieganu, Managing Partner Majoritas Insights și antreprenorul Marcus Shingles.

Sesiunea 2 este dedicată dezbaterilor. U Debate vrea să aducă în prim plan argumentele pro și contra ale sistemelor democratice alternative. Despre aceste lucruri vor discuta printre alții: John Edge (Managing Partner Agorai), Michael Bossetta (profesor – Universitatea din Copenhaga).

Reprezentanții a două echipe vor urca pe scenă pentru a-și prezenta ideile și proiectele bazate pe tehnologie, folosită în folosul comunității, în sesiunea Sesiunea 3: U Challenge.

Maria Krause (elections independent expert) va reprezenta fiecarevot.ro și Irina Zamfirescu (activistă în probleme legate de drepturile omului) va reprezenta 10000depasi.ro.

Radu Puchiu, Fondator și CEO la h.appycities își propune să identifice soluțiile pentru o viață mai fericită în orașe, prin colaborare digitală între actori relevanți cu mare putere de decizie.

În cadrul Sesiunii 5 U GUESTS: Campaign & Elections, invitați speciali vor susține prezentări legate de impactul tehnologiei în democracție și campanii electorale.
Printre aceștia se află Dan Kanninen, consultant politic cu peste 15 ani experiență în campanii electorale americane.

Stan Greenberg, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți politici la nivel mondial și autor de best-sellers, senior advisor în campaniile prezidențiale ale lui Bill Clinton și Al Gore, a confirmat participarea în cadrul sesiunii.

iCEE.fest: UPGRADE 100 are loc la București, în perioada 13-14 iunie 2019, pentru al 8-lea an consecutiv.