Liderul Uniunii Maghiare a reafirmat, luni, că formațiunea va susține la vot moțiunea de cenzură împotriva executivului condus de Viorica Dăncilă.

„Suntem poate cei mai previzibili parlamentari, aşa vom face cum am spus, am semnat şi vom vota. Aşa am făcut şi în iunie. Nu s-a schimbat din mai absolut nimic şi în acest moment nu cred că mai sunt şanse de a schimba ceva. Lucrurile sunt foarte clare, vom semna moţiunea de cenzură.Nu cred că mai are acest guvern combustibil. S-a destrămat coaliţia, nu văd direcţia. Dacă ne uităm ce nu s-a întâmplat în lunile care au trecut altă concluzie nu pot să trag decât stop joc. Nu vreau să mai intru in detalii, ce proiecte de legi, cum s-a comportat Ministerul de Interne, ce proiecte sunt în parlament, în acest moment nu mai văd acel combustibil, acea rezervă”, spus Kelemen Hunor pentru Mediafax.

În opinia sa, executivul care va urma după moţiune va avea un mandat simplu, deoarece, fiind la putere pentru o perioadă scurtă de timp, nu mai poate face minuni.