DISTRIBUIȚI

Râurile şi fluviul Dunărea vor înregistra debite, în general, în creştere în următoarelor zile, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, anunță Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform estimărilor, până pe 20 aprilie, debitul Dunării la intrarea în ţară va ajunge până la 6.800 mc/s, însă sub media multianuală a lunii aprilie. În aval de Porțile de Fier, debitele vor fi, de asemenea, în creștere.

În ceea ce privește situația pe râuri din intervalul 14 aprilie, ora 7:00 – 20 aprilie, ora 7:00 – în primele două zile, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de sud a tarii, din cauza efectului combinat al precipitațiilor, a cedării apei din stratul de zăpadă şi a propagării. Pe celelalte râuri, debitele vor fi, în general, staţionare.

Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri din sud-estul ţării, avertizează hidrologii.