Într-un interviu pentru BT Talks, Simona Halep vorbește despre perioada de carantină, care a forțat-o să stea departe de terenul de tenis, și admite că revenirea în competiţii va fi dificilă pentru sportivi.

“Spun din proprie experiență … Cea mai lungă pauză a mea a fost de 3-4 săptămâni. Mi-a fost foarte greu! Pierzi ritmul unui meci, pierzi concentrarea… Fizic, o săptămână dacă nu faci nimic, ai pierdut jumătatea din an de muncă. Nu știu ce au făcut ceilalți, poate mulți au alergat, au făcut forță, sunt n variante. Nu pot să îmi dau cu părerea. Eu simt pe pielea mea că o să îmi fie puțin greu (…) Poţi să te antrenezi un an de zile, zi de zi, dacă nu joci un meci oficial eşti out. Nu ești deloc în meci, e foarte mare diferenţa!”.

Simona Halep admite că s-a gândit la retragere, dar consideră că mai poate să joace la nivel înalt în următorii 2-3 ani.

“Am avut şi o tot am senzaţia că am obosit. M-am gândit şi la retragere, însă simt că mai pot. Încă mai pot mult şi de visat nu mă împiedică nimic să visez. Sunt foarte motivată să merg înainte pentru al treilea Grand Slam, pentru a vedea cât mai pot să fiu în top 10, pentru că, atunci când voi ieşi din top 10, cred că o să trag pe dreapta. Dar mai am, 2-3 ani eu zic că mai pot să joc”, a spus jucătoarea, ocupantă a locului secund în clasamentul WTA.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.