Persoanele care doresc să se vaccineze din mai multe localități ale judetului Gorj vor fi transportate către centre cu microbuzele școlare. Primarii au sărit în sprijinul acestor persoane și le pun la dispoziție aceste mijloace de transport, acum, când școala se desfășoară online.

La Gorj, distanța dintre anumite localități de centrele de imunizare este foarte mare, chiar și de 70 de Km.

Pentru că doar 9 din cele 19 centre de la Gorj sunt funcționale în etapa a 2-a și aproape toate se află în orașe, primarii comunelor au decis să le asigure transportul vârstnicilor cu microbuzele școlare.

Programările pe platformă au fost făcute de medicii de familie, dar mulți localnici s-au plâns că nu au mijloace de transport. Până la începerea școlilor în săile de curs, edilii au găsit aceasta soluție, pentru că, susțin ei, oricum, aceste microbuze sunt trase pe dreapta. Majoritatea centrelor de imunizare antiCovid au fost făcute în orașe, iar 3 dintre ele numai în municipiul Târgu-Jiu.

Distanța între aceste centre și unele localități este chiar mai mare de 70 de Km. După fiecare deplasare, susțin edilii, se va face dezinfecția mijlocului de transport.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin