Inspectoratul Școlar județean Gorj s-a răzgândit în privința bătrânei de 83 de ani, femeie de serviciu la o grădiniță din Motru, pe care a dat-o afară.

De la 1 Aprilie, i-a încehiat contractul de muncă pe motiv că e prea bătrână.

După ce s-au cerut explicații legale asupra deciziei, inspectorul general școlar a decis să revină asupra contractului de muncă – transmite corespondenta Europa FM, Gabriela Mladin.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a admis că a greșit când a decis să-i desfacă contractul de muncă bătrânei de 83 de ani.

Și-au explicat decizia in sensul ca femeia era prea bătrâna pentru a face fata unei asemenea solicitări și teama de a nu pune in pericol siguranța copiilor.

După ce au luat o astfel de măsură telefonul inspectoratului Școlar a sunat continuu, toată lumea dorea s-o ajute pe femeie și chiar s-o angajeze.

Mai mult, jurnaliștii și mai mulți avocați au cerut, de asemenea, explicații privind încadrarea deciziei de desfacere a contractului de munca, in lege.

In final, inspectoratul școlar a comunicat că dorește să revină asupra deciziei, însă abia după ce bătrâna va fi supusă unei evaluări medicale.

Dacă medicii vor comunica faptul că bătrâna este aptă de muncă, imediat va fi semnat contractul.

Numai că femeia nu mai doreşte să se reangajeze la grădiniţă după tot scandalul în care a fost implicată.

Bătrâna lucra de 40 de ani ca femeie de serviciu la o grădinița de Motru. Pentru munca prestată primea lunar 440 de lei la care se adauga și pensia de 600 de lei.