De Ziua regalității (10 mai),  Palatul Elisabeta va găzdui – începând cu ora 17 – sărbătoarea populară “Garden Party”, la care sunt așteptați, ca în fiecare an,  numeroși invitați.  Evenimentul va avea loc în prezența membrilor familiei regale.

Tradiționalele petreceri britanice în grădină sau în aer liber au fost adoptate din Statele Unite până în India şi Australia, iar din 2010 Casa regală din România organizează un asemenea eveniment în care eticheta este importantă.

Conform regulilor, pentru doamne sunt indicate îmbrăcămintea deschisă la culoare, încălțămintea potrivită pentru grădină şi pălăriile.

Printre invitaţi se vor număra demnitari, autorități locale, personalități ale societății civile, oameni de afaceri, profesori și elevi, reprezentanți ai Armatei, ai Bisericii și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

Atmosfera va fi întreținută de Orchestra Armatei României – la eveniment fiind prezente  Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi Jandarmeria călare.

Petrecerea are loc după ce în prima parte a zilei voir fi depuse coroane la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal.

Sâmbătă de la ora 10.00, pe Stadionul Arcul de Triumf va avea loc finala Cupei Reginei, iar, de la ora 11.00, finala Cupei Regelui la Oină.

Seria evenimentelor dedicate Zilei Regalității se va încheia cu un Concert Regal la Sala Radio, programat pe 17 mai, de la ora 19.00 și susținut de Orchestra Naţionala Radio.