Acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare, actualul şef al CJ Iaşi precizează, într-un comunicat, că  are  încredere în actul de justiţie şi își dorește cât mai repede finalizarea acestui demers  : ”în perioada următoare voi studia acuzaţiile care îmi sunt aduse şi voi oferi toată cooperarea şi transparenţa mea în faţa organelor judiciare”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

În perioada martie – aprilie 2020,  el ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic mai multe produse din tablă în schimbul alocării cu titlu gratuit către fabrică respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
„Foloasele respective, în cantitate de 22 de tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite, în datele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a să”, menţionează DNA.