„Când ne-am apucat de proiect a trebuit să obținem autorizația de construire. 22 de avize. Cea mai mare provocare a reprezentat-o terenul. A durat luni întregi să aflăm că proprietar e Statul român. Am primit aprobările necesare de la Ministerul Finanțelor, de la Primăria Sectorului 4, abia apoi Consiliul General al Muncipiului București ne-a dat acordul să demolăm niște ruine de pe acel teren.

Azi, în extrasul de carte funciară, apare ca proprietar CGMB. S-a făcut ordine abia după lupta noastră”, a spus Oana Gheorghiu, joi, într-o conferința de presă.

Dezbaterea pe tema acestui document a apărut după ce Gabriela Firea a vorbit la Digi 24 despre implicarea Primăriei Capitalei în construcția primului spital din contribuții private în București.

Acest spital se construiește (…) pe proprietatea Municipiului București, pe proprietatea Primăriei Capitalei, pe un teren valoros – în jur de un milion de euro. Atât Spitalul Marie Curie, Bagdasar (sic! – n.r.) cum este cunoscut în popor, lângă care se construiește acest spital privat, cât și terenul aferent sunt proprietatea Primăriei Capitalei. Niciodată nu am făcut tapaj să spun: știți, nu vă supărați, spuneți dvs. că este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitați de contribuția majoră a Primăriei Capitalei, și anume prin punerea la dispoziție a acestui teren extrem de valoros”, a spus, marți, Gabriela Firea, la postul de televiziune Digi 24.

Cele două fondatoare al Asociației Dăruiește Viață au publicat Extrasul de carte funciară pentru terenul pe care se ridică spitalul, în care la rubrica „Proprietari” apare mențiunea „Statul român”.