Gest fără precedent de recunoaștere a eforturilor depuse în lupta cu pandemia.

Toate cadrele medicale și personalul auxiliar care lucrează în secțiile de Boli Infecțioase, Terapie Intensivă și în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani vor primi titlul de Luptător în Linia Întâi în lupta cu COVID-19

Acest titlu, care va fi acordat de Primăria Focșani, le va aduce beneficii luptătorilor din prima linie, cum ar fi scutiri la plata impozitelor.

În afara titlului, cadrele medicale și personalul auxiliar vor beneficia și de o scutire la plata unor impozite.

Medici, asistenți, infirmiere și îngrijitori, în total peste 300 de oameni care luptă cu coronavirusul de aproape un an vor primi acest titlu onorific.

Ideea de a-i recompensa pe cei care sunt de la început în prima linie în războiul cu  SARS-COV2 îi aparține primarului municipiului Focșani, Cristi Misăilă:

„Au luptat ca în vreme de război, cu toate eforturile. Și-au neglijat familiile, starea de sănătate, punându-se de multe ori în pericol.”

Angajații din secțiile aflate în prima linie vor fi recompensați pe 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române, sau în martie, pentru că e un număr mare de persoane, iar organizarea e în aceste condiții pe măsură.

În Spitalul Județean Focșani sunt tratate în prezent cazuri medii și grave de COVID-19, atît din Vrancea, cît și din alte județe.

Peste 7.300 de vrânceni s-au infectat cu coronavirus de la începutul pandemiei, primarul Cristi Misăilă fiind unul dintre ei. Edilul a avut o formă ușoară a bolii și nu a fost internat în spital.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader
Foto: Unsplash/Luis Melendez