Ministrul de Finanțe, totodată premierul propus de PNL, anunță că finanțarea pentru primele 4-5 luni din anul 2021 este asigurată și că nu există probleme privind situația financiară a României.

Florin Cîțu a publicat un mesaj video în care subliniază că sunt bani pentru salarii și pensii și că deja, la Ministerul de Finanțe, se lucrează la un proiect de Buget pentru anul viitor, chiar dacă încă se negociază o coaliție guvernamentală.

Vreau să vă asigur pe toți că nu există nicio problemă. Am asigurat finanțarea pentru prima parte a anului viitor, vorbim de cheltuielile pentru primele 4-5 luni din 2020. (…) Banii îi avem, putem să facem aceste cheltuieli. Salarii, pensii – nu este nicio problemă.

În plus, ministrul Florin Cîțu, propus din partea PNL pentru funcția de premier, spune că la Ministerul de Finanțe se lucrează la un proiect de Buget pentru anul viitor:

Este adevărat, lucrăm pe structura actualului Guvern, cu 16 ministere, dar o să fie foarte ușor de ajustat, dacă prin negociere politică se ajunge la o altă structură.

Mesajul ministrului de Finanțe a provocat sute de comentarii pe Facebook.

Unele persoane întreabă ce se va întâmpla cu suspendarea ratelor către bănci, dacă această măsură va continua și în 2021. Alți utilizatori se întreabă dacă, având bani, guvernanții vor crește pensiile potrivit calendarului fixat prin Legea Pensiilor, următoarea majorare fiind programată chiar din ianuarie.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș,

Filmarea integrală cu Florin Cîțu: