„Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva” – este răspunsul oferit de selecţionerul Franței, Didier Deschamps… după ce un ziarist suedez i-a pus o întrebare despre jocul „plictisitor” al francezilor înainte de meciul cu spaniolii. Presa franceză și ziarele de sport europene au subliniat de numeroase ori că stilul de joc al Franţei nu este prea spectaculos. Așadar, marți seară, 9 iulie, avem la EURO prima semifinală: Spania întâlnește Franța de la ora 22:00.

Didier Deschamps, selecţionerul Franței: „Dacă suedezii se plictisesc, nu are o prea mare importanţă pentru mine”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dumneavoastră sigur sunteţi suedez? Sunteți deghizat. Locuiţi în Franţa, este clar. Dacă vă plictisiţi, atunci uitaţi-vă la altceva. Nu sunteţi obligat. Ceea ce ştiu este că avem capacitatea de a oferi emoţii, de a-i face pe francezi bucuroşi de rezultatele pe care le putem obține, mai ales într-o perioadă complicată pentru ţara noastră. Acum, dacă suedezii se plictisesc, nu are o prea mare importanţă pentru mine”, a fost răspunsul dat de selecţionerul Franței, Didier Deschamps jurnalistului suedez.

Antrenorul Spaniei, Luis de la Fuente, a refuzat să se alăture celor care au criticat Franța pentru stilul de joc. A declarat că „Les Bleus” sunt jucători excelenți, dar că spaniolii sunt cei mai buni.

Luis de la Fuente în conferința de presă dedicată meciului cu Franța de diseară.

Luis de la Fuente, antrenorul Spaniei: „Ceea ce analizăm este potențialul fiecărui adversar”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Eu prețuiesc doar potențialul echipei. Lumea nu se plictisește dacă se întâmplă la final ce toată lumea își dorește. În opinia mea, avem cea mai bună echipă, avem cei mai buni jucători (…). Ideea noastră este de a oferi o experiență fericită fanilor. Cred că suntem o echipă plăcută, dar aici este vorba de câștig, chiar mai mult în această etapă avansată. Trebuie să jucăm bine, dar să fim și pragmatici, pentru că la final mă vei judeca pentru rezultat. Nu sunt nimeni care să judece dacă jocurile din Franța sunt plictisitoare. Ceea ce analizăm este potențialul fiecărui adversar, iar cel al Franței este excepțional. Toată lumea se distrează cu ceea ce își dorește și, pentru că iubesc fotbalul, îmi place să privesc Franța.”

Considerate cele mai puternice naționale din Europa, „Furia Roja” și „Les Belus” se înfruntă, de la ora 22:00, la Munchen, pe Allianz Arena, unde și România a jucat de două ori la acest EURO.

Câștigătoarea de marți seară va merge în finala de pe 14 iulie, care se va juca în Berlin. Atunci, va întâlni învingătoarea din a doua semifinală, Anglia-Olanda, care se dispută miercuri seară, 10 iulie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Angajații aeroporturilor din Paris anunță o grevă înaintea Jocurilor Olimpice. Sindicatele denunță o „deteriorare a condițiilor de muncă” | AUDIO