Luni seară, sunt programate ultimele dueluri din Grupa C a Campionatului European de Fotbal.

De la ora 19.00, la Amsterdam, Macedonia de Nord va întâlni Olanda.

În același timp, pe Arena Națională din București, se va disputa confruntarea Ucraina – Austria. Meciul va fi arbitrat de o delegație din Turcia, cu Cuneyt Cakir la centru.

Echipa Olandei este calificată în optimi.

Clasamentul grupei după două etape: 1. Olanda (6 puncte), 2. Ucraina (3 puncte) 3. Austria (3 puncte) 4. Macedonia de Nord (0 puncte).

De la ora 22.00, în grup B, dau piept Finlanda și Belgia la Sankt Petersburg. Simultan, la Copenhaga, se va juca partida Rusia – Danemarca.

Echipa Belgiei este calificată în optimi.

Clasamentul grupei după două etape: 1. Belgia (6 puncte), 2. Rusia (3 puncte), 3. Finlanda (3 puncte), 4. Danemarca (0 puncte).

Duminică seara, Italia a învins Ţara Galilor cu 1-0, rezultat în urma căruia Squadra Azzurra a încheiat pe primul loc Grupa A și s-a calificat în optimile Europeanului de Fotbal. Naționala Italiei a ajuns la peste o mie de minute la rând fără gol primit în meciuri oficiale.

Galezii merg şi ei în optimile EURO de pe poziţia a doua în grupă.

Elveţia, care a învins Turcia cu 3-1, mai are de aşteptat pentru a afla dacă va merge în optimi din postura uneia dintre cele mai bune echipe de pe locul 3.

Cu câte 3 reușite, cehul Patrik Schick şi portughezul Cristiano Ronaldo conduc în clasamentul golgheterilor.