Jucătoarea britanică Emma Răducanu, noua campioană de la US Open, spune că trăieşte un vis.

“Din start, am ştiut că va fi un joc extrem de dificil. Leylah (Fernandez – n. red) a jucat un tenis incredibil. A trebuit să joc la maximum! A fost o luptă mare. Sunt foarte mândră de ce am realizat (…) Este un vis absolut! Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat, echipei mele, LTA, tuturor celor care m-au susţinut de-a lungul acestei aventuri (…) A fost un efort de echipă, nu am câştigat de una singură!”, a spus tânăra de 18 ani.

“Cred că cea mai mare realizare a mea este modul în care am reuşit să nu mă gândesc la nimic altceva decât la planul meu de joc. În rest, am lăsat totul deoparte complet pentru a mă concentra asupra a ceea ce trebuia să fac. De asta sunt cea mai mândră. Aceasta este o mare parte din ceea ce mi-a permis să câştig acest titlu. Am vorbit cu părinţii mei (…) Mi-aş fi dorit să fie aici pentru a sărbători împreună, dar mă privesc de acasă şi sunt mândri. Tatăl meu mi-a spus: „Eşti chiar mai puternică decât credeam. Este foarte greu de mulţumit. Astăzi am reuşit”, a adăugat Emma Răducanu.

Venită din calificări, britanica a învins-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), 6-4, 6-3, într-o oră şi 51 de minute de joc.

Grație triumfului de la US Open, Emma Răducanu va urca pe locul 23 în ierarhia WTA.