Patru echipe a câte trei elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică București au participat în perioada 9-10 aprilie la concursul internațional World Scholar’s Cup, a doua ediție din România. Toate cele patru echipe ale liceului s-au calificat la următoarea etapă a concursului, Global Round, care va avea loc la Haga în perioada 21 – 26 iulie, iar un rezultat bun îi va conduce către ultima etapă, Tournament of Champions, ce va avea loc la Universitatea Yale în noiembrie.

Pentru a lua parte la World Scholar’s Cup, o competiție mai dură decât olimpiadele clasice, elevii români au nevoie de susținere financiară. Pentru ca întreg lotul de elevi calificați la acest concurs să ia parte la probele următoare sunt necesari aproximativ 20.000 de euro, o sumă prea mare pentru a putea fi suportată doar de părinți și școală, după cum explică, la Europa FM, Maria Stan, profesoarea care-i coordonează pe tinerii participanți la World Scholar’s Cup.

Informații despre cum pot fi susținuți elevii români pentru participarea la World Scholar’s Cup pot fi găsite pe site-ul https://profaderomana.ro, creat de profesoara Maria Stan pentru a se putea conecta mai bine cu tinerii.

World Scholar’s Cup este un concurs internațional cu o tradiție de unsprezece ani, ce a început ca un concurs regional în Coreea de Sud, pentru ca în prezent să aibă loc în peste 70 de țări la nivel mondial.

La ediția din 2018 a concursului, în urma unor rezultate excepționale la etapa globală din Barcelona, o echipă a Liceului s-a calificat la ultima etapă a concursului –Turneul Campionilor de la Universitatea Yale, de unde s-a întors cu 4 medalii de aur și una de argint.

Ideea din spatele acestui concurs este de a crea o competiție diferită de ideea “tradițională” de concurs – o celebrare a bucuriei de a învăța, un concurs la fel de îmbucurător atât pentru echipa plasată pe primul loc, cât și pentru cea de pe ultimul, o oportunitate care îi motivează pe elevi nu doar să își demonstreze competențele deja existente, dar să își descopere unele noi.