DISTRIBUIȚI

Fostul ministru Elena Udrea a plecat din Costa Rica și s-a îndreptat spre Europa, au precizat surse pentru Mediafax.

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru spune că, acum câteva zile, Elena Udrea și-ar fi informat apropiații cu privire la o plecare spre Londra.

„Din informațiile noastre – în sensul că nu a vorbit cu nimeni, din ce știm noi – ea trebuia să se îmbarce pentru Londra. Ea trebuia să se îmbarce pentru Londra și să se întoarcă în Costa Rica. Dar faptul că poza a surprins-o împreună cu mama și copilul ei a schimbat planul de acum 2-3 zile. (…) Din punct de vedere al legii din Costa Rica, ea nu are voie să se întoarcă în țara de origine. (…) Din zvonurile din Costa Rica ce știu eu, intenția ei nu mai era să stea (în Costa Rica, n.r.), intenția ei era să renunțe la aplicația de refugiu și să întoarcă în România în ideea în care ea spune că nu mai are nicio treabă cu legea și nici că cei din România i-ar pregăti ceva gen Radu Mazăre, să scoată din sertare nu știu ce. (…) Dacă este în avionul de Londra, vă dau scris că se întoarce în Costa Rica”, a declarat afaceristul, un prieten al Elenei Udrea și care a trăit mai mulţi ani în Costa Rica.

Antena 3 a prezentat fotografii în care Elena Udrea apare la bordul unui avion.

Fostul ministru se afla în Costa Rica de la începutul anului 2018.

Elena Udrea a fost arestată de poliția costaricană, în octombrie anul trecut, împreună cu prietena sa Alina Bica, fosta șefă DIICOT, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Ambele  au fost eliberate ulteriot, ca urmare a deciziei CCR privind legalitatea completurilor de 5 judecători de la Instanța Supremă, care a anulat în fapt condamnări în mai multe dosare de corupție.