DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării – din cauza unei declarații privind copiii cu dizabilități.

Doamna ministru a lansat într-un interviu TV ideea de a-i „împărți pe cei cu dificultăți de învățare într-un loc”.

Ulterior, a explicat într-un interviu pentru Europa FM că nu ar dori separarea lor de restul copiilor, ci, din contră, suplimentarea personalului special care ar trebui să se ocupe de ei.

Reclamația a fost făcută de organizația neguvernamentală „Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități” – după un val de critici venite inclusiv de la familiile care au copii cu autism. Însă, într-un interviu pentru Europa FM, Ecaterina Andronescu a explicat ce a vrut, de fapt, să spună: faptul că nu intenţionează să organizeze clase separate, ci ar vrea ca mai mulți profesori să lucreze cu cei mici, pe lângă profesorul de la clasă.

Asociațiile care reprezintă copii cu autism atrag atenția: aproape 60% dintre copiii cu nevoi speciale învață în școli de masă, alături de ceilalți elevi… iar restul – în școli speciale sau nu sunt școlarizați deloc.