DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică din București a verificat 10 clinici private din Capitală și a decis închiderea activițății uneia dintre ele și suspendarea activității altor 3 clinici private, după cazul falsului chirurg italian cu 8 clase Matteo Politi, apărut în presă în urmă cu două săptămîni, anunță Ministerul Sănătății.

Instituția condusă de Sorina Pintea nu precizează despre ce clinici este vorba.

În plus, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au dat amenzi în valoare de 72.200 de lei după controalele la cele 10 clinici private.

În cazul clinicii care a fost închisă, s-a descoperit că aceasta acorda consultații medicale deși avea emisă Decizia de Suspendare a Activității nr. 36/02.09.2018, încă din luna septembrie a anului 2018, iar la una dintre cele 10 clinici verificările sunt în curs de desfășurare, ele nefiind finalizate, potrivit Ministerului Sănătății.

De asemenea, la data controlului, într-una dintre clinici nu s-a putut face dovada autorizației sanitare de funcționare, nu era asigurat grupul sanitar pentru personal și nici iluminatul natural, arată Ministerul Sănătății.

Inspectorii sanitari au constatat și că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale nu se desfășura activitate medicală, una dintre unități fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte desfășurându-se activități de import-export (comerț cu ridicata de produse farmaceutice).

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică vor continua verificările și la alte clinici în perioada următoare.

De asemenea, conducerea Direcției de Sănătate Publică spune că a depus plângere penală împotriva angajaților care au întocmit și verificat codurile de parafă, după ce DSP București a recunoscut, în urmă cu două săptămâni, că este instituția care i-a eliberat parafă de medic lui Matteo Politi.