La o rată de infectare de 8 la mie, primarul orașului, Dominic Fritz, spune la Europa FM, că autoritățile responsabile la nivel central ar trebui să analizeze foarte bine dacă nu cumva, carantinarea Timișoarei ar duce mai repede la scăderea numărului de cazuri.

Edilul spune că alte țări au preferat să impună carantina înainte ca orașele să se sufoce, iar măsurile progresive lungesc starea gravă.

„Dacă știm că singura măsură care ajută cu adevărat este o carantinare, atunci eu zic mai degrabă mai devreme decât mai târziu, dacă am fi luat acum două-trei sptămâni deja o decizie de carantinare dură, în care toată lumea stă acasă, după aia putem să intrăm într-un alt scenariu și am fi avut destul timp, de exemplu, ca să avem sărbători liniștite.”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De partea cealaltă, directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, spune că instituția sa analizează constant posibilitatea carantinării Timișoarei, însă deocamdată, nu sunt îndeplinite toate criteriile impuse de lege, explică el:

„Ne uităm la numărul de paturi libere, la trendul crescător sau descrescător, la rata de infectare, care aici avem într-adevăr o situație care merită analizată cu toată atenția. (…) Sunt în jur de 50 de locuri pentru ATI, noi constant avem un grad de ocupare de 90%.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, primarul orașului, Domic Fritz, spune că aceste criterii ar trebui revizuite:

„Acest algoritm este făcut de oameni și poate fi schimbat de oameni. Noi știm că orice măsură luăm durează două săptămâni până produce efecte. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.