Vineri, 20 noiembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, de la ora 15:00, World Vision România și Europa FM vă invită să luați parte la o dezbatere care va avea ca punct de plecare raportul “Bunăstarea Copilului din Mediul Rural” 2020, realizat de Fundaţia World Vision România.

Acesta este al cincilea raport de bunăstare realizat de World Vision în România şi este cel mai complex studiu care analizează mediul rural din pandemie, acoperind perioada de restricții și post-restricții dictate de pandemie.

Dezbaterea marcheaza Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, o zi extrem de importantă la nivel mondial, care aniversează adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului și Declarației drepturilor copilului de către Adunarea Generală a ONU la 20 noiembrie 1959.

În România, copiii au o zi a lor pe 1 iunie, la fel ca mai în toate țările post-comuniste. Dar pentru că aceștia încă mai au multe drepturi de câștigat, o zi dedicată acestor drepturi necunoscute, uitate sau abandonate de către adulți este extrem de importantă.

AGENDA DEZBATERII ”Bunăstarea copilului din mediul rural în pandemie și dincolo de ea”

15:00 – 15:05 Cuvânt introductiv – Cătălin Striblea, jurnalist Europa FM
15:05 – 15:15 Prezentarea concluziilor raportului “Bunăstarea Copilului din Mediul Rural” 2020 – Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România
15:15 -16:05 Soluții și politici publice pentru copiii din mediul rural în pandemie și dincolo de ea – dezbatere moderată de Cătălin Striblea, jurnalist Europa FM
Raluca TURCAN, vicepremier
Vasile DÎNCU, președinte al Consiliului Național al PSD
Cristian GHINEA, europarlamentar USR
-Cum oferim acces la educație de calitate în mediul rural?
-Școala online în rural – utopia sau realitate?
-Efectele sărăciei din mediul rural: se poate ieși din cercul vicios al sărăciei prin educație?
-Şcoala, comunitatea și familia – un mediu sigur pentru copii: cum eliminăm violența asupra copilului din societatea românească?
-Participarea copilului la luarea deciziilor – cum îi încurajăm să-și ceară drepturile?
16:05 – 16:15 Perspectiva copiilor asupra propiilor drepturi – Teodora Grîu, Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România
16:15 – 16:25 Sesiune de întrebări și răspunsuri
16:25 – 16:30 Cuvânt de încheiere – Mihaela Nabăr, directorul executiv World Vision România