Camera Deputaților va vota, mercuri, începând cu ora 12.00, moțiunea simplă prin care partidele de Opoziție cer demisia lui ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3”. Luni au avut loc dezbaterile pe subiect.

La dezbaterile de luni pe marginea moțiunii simple, ministrul Transporturilor a crtiticat lipsa rezultatelor „remarcabile” ale miniștrilor liberali în domeniu, precizând că el „deranjează anumite interese” ale partidelor de Opoziție, notează agenția Mediafax.

„Dragi colegi, haideți să vă spun un lucru, și voi ați fost în Minister un an de zile și ați avut rezultate remarcabile, zero de sus până jos. Acum eu știu că vă supărați că eu mai cert constructorii, că știu că vă deranjează că afectez anumite interese, dar să știți că eu nu mă opresc și merg mai departe și cu rezilierile de contracte și cu tot ce am promis și știu că vreți neapărat ca ONG-urile să conducă Ministerul. E greu. Îl conduc eu acum și trebuie să modificăm legislația astfel încât să putem accelera toate procedurile pe care le avem, inclusiv pe parte de mediu. Aici o să mă consult cu doamna ministru Gavrilescu, n-o să mă consult cu ONG-urile”, a afirmat Răzvan Cuc.

El a adăugat că mandatul său este dedicat vizitelor pe şantiere, pentru a garanta că execuţia kilometrilor de autostradă este la zi, „după ce, în primul mandat, am scos la licitaţie proiecte de autostradă în valoare de 3,5 miliarde de euro”.

„Pentru acest an, CNAIR a estimat finalizarea a 180 de km de autostradă, iar eu voi face absolut tot ce îmi stă în putinţă din punct de vedere administrativ pentru ca aceşti kilometri să fie executaţi în timp”, a explicat Cuc.

Pe de altă parte, deputatul PNL Lucian Bode a declarat, luni, la dezbaterea moțiunii simple, că dacă un raport al Comisiei Europene pe transport privind România se confirmă, plățile pentru proiecte de transport din fonduri europene vor fi sista.

„Faptul că Ministerul Transporturilor are la dispoziție bani europeni și nu-i cheltuie, nu mai miră pe nimeni, numai că la capitolul fonduri europene, situația poate deveni catastrofală. (…) Nota 4 pe care a primit-o România din partea auditului Comisiei este cea mai gravă posibilă și dacă vi se pare că este mai mare decât nota 3, pe care v-am acordat-o noi, să știți că pentru România este o lovitură fatală. Știți ce înseamnă și ce urmează dacă se confirmă aceste deficiențe majore? Plățile din partea Comisiei vor fi suspendate”, a acuzat liberalul.

Răzvan Cuc a fost numit în funcția de ministru al Transporturilor în urmă cu o lună. Acesta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni pe 22 februarie.