Cu 3-4 zile înainte de 15 unie se va decide dacă se redeschid mall-urile, spune premierul Ludovic Orban.

Decizia în privinţa redeschiderii marilor centre comerciale va fi luată de autorităţi în funcție de evaluarea Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

“Am gândit un plan de relaxare în pași, din 15 în 15 zile, în funcție de evaluările făcute de specialiști și riscurile epidemiologice. Este posibilă reluarea tuturor activităților. Avem în vedere să deschidem mall-urile, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de 15 iunie vom lua o decizie.”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul afiorma că Guvernul îşi doreşte să ia “decizii cât mai rapide”, dar “asta depinde de evoluţia epidemiei”.

În același timp, se lucrează la un pachet de măsuri care să-i ajute pe comercianții din mall-uri, care au avut pierderi în ultimele două luni în care au fost obligați să închidă magazinele.

“În ceea ce privește micile companii care au spații închiriate în mall-uri, există o schemă de ajutor pentru acestea, care nu are alocată decât 40 de milioane de lei în buget. Vom căuta soluții pentru a mări suma alocată pentru această schemă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.