Adevărul despre mitul fericirii predestinate în relație: cuplurile fericite nu se nasc astfel, dar se construiesc.

Multe cupluri se îndrăgostesc și se căsătoresc, dar nu toate supraviețuiesc. Aste se întâmplă, pentru că relațiile de succes nu reprezintă doar iubire. Ele sunt produsul unei munci comune incredibile! Cuplurile fericite nu sunt născute. Ele NU pot fi fondate într-o noapte…

Dar nu vă dați bătuți! Relațiile, cu adevărat, fericite nu sunt magice și nu sunt compuse din formule științifice supracomplicate. Dacă depuneți suficient efort și învățați să faceți compromisuri la timpul potrivit, fericirea e în mâinile voastre.

Iată 3 reguli universale, care vă vor fi utile în procesul de configurare a iubirii corecte:

1. Dați-vă seama când să vă cereți scuze

Nimeni nu e perfect. Perfecțiunea este o iluzie. Ne place sau nu, până la urmă toți facem greșeli. Și tuturor ne pare rău că le-am făcut, odată ce le conștientizăm. Asta e viața. De aceea, problema nu constă, de fapt, în tentativa de a evita certurile, neînțelegerile și greșelile, ci în alegerea strategiei corecte de a le depăși.

Cele mai fericite cupluri știu că e important să acceptați greșelile și să lucrați asupra depășirii rămășițelor acestora. Cel mai toxic și ucigător comportament pentru orice relație este negarea greșelilor și învinuirea partenerului. Dacă obișnuiți să faceți asta, încetați până nu e prea târziu…

2. Vorbiți despre lucrurile pe care vi le doriți în relație

Învățați-vă să cereți lucrurile de care aveți nevoie în relație. Asta e cea mai bună deprindere pe care o poate căpăta un cuplu. Mulți consideră că nimeni nu are problema asta, în cadrul relației, dar nu e adevărat. Uneori credem că știm deja răspunsul la întrebarea noastră, alteori ne este frică de reacția partenerului. Anume la această etapă majoritatea cuplurilor suferă un eșec grandios.

Cea mai mare greșeală, în acest sens, este să ne exprimăm dorințele sub forma unor cerințe drastice. În astfel de situații nu ne dăm seama că nu luăm în calcul sentimentele și dreptul de alegere al partenerului.

3. Învățați-vă să ascultați

Fiecare din noi este capabil să dea din cap aprobator sau dezaprobator, fără a se implica psihologic sau intelectual în dialog. Dar ar avea mai mult sens să încercăm să pătrundem în spusele partenerului. Asta poate fi complicat uneori, dar este esențial pentru orice relație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here