Până vineri, platforma prin care se vor face programările pentru vaccinare va fi gata, dau asigurări autoritățile de la București.

Oficialii sanitari au explicat cum vor avea loc înscrierile pentru imunizare. Persoanele de peste 65 de ani se pot înscrie individual pe platformă sau pot fi înscrise de medicul de familie.

Există și alte soluții, spune coordonatorul Campaniei de Vaccinare, Valeriu Gherghiță:

„Se poate face prin serviciile de call center. O altă modalitate de programare, prin Direcția de Asistență Socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor care pot să-și facă cont și să înscrie până la maxim 10 persoane din familie.”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul persoanelor cu boli cronice, care au sub 65 de ani, recomandarea autoritățile este ca înscrierea să fie făcută de medicul de familie:

„Pentru persoanele care sunt în evidență cu boli cronice, sub 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie. Dacă persoana respectivă nu are acces la medicul de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call center, individual, pe pagina web, prin Direcția de Asistență Socială sau, la fel, prin intermediul aparținătorilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În această etapă, se pot înscrie și lucrătorii din domeniile esențiale prevăzute în strategia de vaccinare. Pentru toate categoriile din etapa a doua, înscrierile se pot face și la un număr unic de telefon la nivel național – 0214144425.