La nici 24 de ore de la izbucnirea incendiului care a devastat Catedrala Notre-Dame, au început să curgă donațiile pentru restaurarea monumentului.

Mai mulți miliardari francezi au donat deja sute de milioane de euro, iar pe site-ul de strângere de fonduri GoFundMe.com au fost deschise zeci de campanii unde oamenii pot dona bani.

Iar preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, le-a propus eurodeputaţilor să-şi doneze diurna în scopul reconstrucţiei catedralei Notre-Dame.

Miliardarul francez Francois-Henri Pinault, soţul actriţei Salma Hayek, a promis 100 de milioane de euro pentru a ajuta la reconstruirea Catedralei Notre-Dame din Paris.

Un alt miliardar francez a promis că va dona suma de 200 de milioane de euro.

Este vorba despre Bernard Arnault, care este directorul unui conglomeratul de bunuri de lux.

Mai mult, regiunea Ile-de-France a cărei capitală este Parisul a anunţat o donație de 10 milioane de euro.

Și pe internet au fost deschise zeci de campanii de strângere de fonduri, unde oamenii donează mii de euro.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, le-a propus eurodeputaţilor să-şi doneze banii cuveniţi pentru ziua de marţi.

Dacă cei 751 de europarlamentari de la Strasbourg îşi vor dona diurnele de marţi s-ar putea colecta peste 225 de mii euro, însă se aşteaptă că donaţiile unor membri să fie mai mari.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut de asemenea un apel la implicarea tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene în acest efort.

”Vom reconstrui Notre-Dame. Ce a fost mai rău a fost evitat, chiar dacă bătălia nu este încă pe deplin câștigată”, a anunțat președintele Macron.

În această dimineață, pe rețelele de socializare a apărut o imagine impresionantă, cu crucea din catedrală, rămasă intactă după incendiu.