Gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalista Adriana Nedelea s-au reunit, în emisiunea Piața Victoriei, pentru prima oară în acest an, 2021. Discuția din studioul Europa FM a pornit de la întrebările: Voi v-ați vaccinat? Ați încercat să vă vaccinați și nu reușiți?

Faptul că președintele Klaus Iohannis a fost apreciat de aproape toată lumea pentru forma fizică demonstrat în momentul în care și-a dezgolit brațul pentru a fi vaccinat, vinerea trecută, l-a determinat pe Cristian Tudor Popescu să sublinieze că a avut un efect pozitiv în contextul campaniei de vaccinare.

”Forma președintelui Klaus Iohannis a dus la creșterea numărului de persoane care au vrut să se vaccineze”, a spus Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a explicat că mulți români au fost motivați de forma fizică a președintelui pentru a merge și ei la imunizare, dacă până atunci nu intenționau acest lucru.

”Dacă Iohannis e așa, ne vaccinăm și noi, e de bine”, a explicat Cristian Tudor Popescu gândirea românilor.

El a apreciat și imaginea premierului Florin Cîțu, care ”în tricou arată mai bine decât în costumul de premier. Arată mai bine.”

Cât despre faptul că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, se vaccinează mâine, Cristian Tudor Popescu a precizat:

”Nu știu dacă lucrul acesta aduce mai multă lume la vaccinare. Nu va prezenta un fizic comparabil cu cel al președintelui și al primului ministru”.

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, imaginea transmisă de Klaus Iohannis la vaccinare a contat mai mult pentru români.

”În general, politicianul este văzut cu o gușă triplă, ceafă pe măsură… Ori domnul președinte Iohannis a venit perfet-fit, putea fi și aruncător de suliță la cum arată. La fel și domnul Cîțu. (…) Politicienii pot fi și altfel decât niște grași burtoși care nu au treabă cu mișcarea”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Cât despre faptul că românii s-au ănscris în număr mare la vaccinare, Cristian Tudor Popescu a ținut să sublinieze că statutul de membri ai Uniunii Europene ne aduce și astfel de avantaje, în condițiile în care țări vecine, ca Ucraina și Republica Moldova nu au vaccin pentru că nu sunt în UE și nu au reușit să obțină.

Vezi aici emisiunea integrală: