DISTRIBUIȚI

Guvernul transmite că premierul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu vice-președintele SUA, Mike Pence, în marja reuniunii AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian) de la Washington.

Potrivit Executivului, Mike Pence i-a mulțumit premierului pentru intenția de a muta ambasadei României la Ierusalim, după modelul american.

Reprezentanța diplomatică se află acum la Tel Aviv.

Declarația l-a făcut pe Regele Iordaniei să-și anuleze o vizită programată în România și a fost aspru criticată de ambasadorul palestinian în București.

Viorica Dăncilă a explicat apoi, într-un interviu televizat, că ar fi vorbit “în nume personal“.

Totuși, domnia-sa a invocat un raport al Ministerului de Externe în această privință pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, l-ar fi consultat deja.

Da, eu am văzut această analiză. Mie nu mi s-a părut că e o analiză care să indice o variantă anume. E o analiză bună, dar nu are finalitatea pe care mi-o doream eu (…). Într-un timp rezonabil, în CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării) trebuie abordat acest subiect și luată o decizie“, a spus Liviu Dragnea.

Asta e problema lui Dragnea. Și asta e problema doamnei Dăncilă: Meleșcanu, Ministerul de Externe nu și-au asumat, în mod evident, să pună acolo ce aștepta domnul Dragnea: <>. N-au vrut să dea o indicație, n-au vrut să dea o recomandare cu care Dragnea ar fi putut, prin Dăncilă, să iasă la afiș“, a spus scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu în cadrul emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

În opinia sa, Liviu Dragnea ar nutri “o speranță disperată în legătură cu Departamentul de Stat (Ministerul de Externe al SUA, n.red.). Departamentul de Stat și-a manifestat  de fiecare dată respingerea fermă în fața acțiunilor antijustiție ale Guvernelor PSD-ALDE și ale majorității parlamentare. De fiecare dată, Departamentul de Stat a spus <>!

E o încercare disperată de a schimba atitudinea Departamentului de Stat – o  lingușeală, o linsoare adîncă dată lui Trump“, a adăugat domnul Popescu.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 223