Judecătorii nu vor putea ocupa funcții de conducere în marile parchete, iar  secția de procurori din Consiliul Magistraturii rămîne pe mai departe cea care avizează candidaturile.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că Guvernul abrogă articolul care instituia aceste schimbări în legile justiției.

Articolul respectiv fusese inclus în ordonanța de urgență cu numărul 7, cea care a provocat proteste fără precedent ale magistraților din numeroase instanțe și parchete.

Secția de terorizare a magistraților (secția specială de anchetare a infracțiunilor din justiție, n.r.) nu se supune, în continuare, procurorului general – acesta este punctul nodal al ordonanței“, a spus scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu în cursul emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

Mi se pare foarte important: au luat inițiativa de a protesta împotriva ordonanței 7 nu numai organe și organizații, ci și parchete localeParchetul Brașov cere destituirea doamnei [Lia] Savonea din funcția de președinte al CSM, a și pornit lucrul acesta – trebuie 15 parchete în țară. Parchetul Iași a luat pe cont propriu un protest împotriva Ordonanței 7“, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, tot ceea ce se întîmplă în această perioadă are sens doar în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, de la sfîrșitul lunii mai.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/02/24-FEB-DCP-CUT-WEB1.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 585