DISTRIBUIȚI

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu se arată sceptic în privința explicațiilor oferite de Augustin Lazăr, în exclusivitate la Europa FM. Procurorul General spune că nu știa detaliile cazului Iulius Filip, disidentul despre care s-a spus că i-a fost refuzată eliberarea condiționată din închisoarea comunistă de către actualul procuror general.

”Cum poate explica domnul Lazăr, cum poate să explice cele câteva zile dintre momentul participării sale la concurs pentru un nou mandat…poate câștiga concursul…și momentul în care își cere pensionarea? Cum se pot pune la un loc cele două gesturi?

Dacă participi la un concurs pentru un nou mandat, asta înseamnă că transmiți Parchetului General, celorlalți procurori, că ești în deplinătatea facultățile psihice, fizice, morale să continui ca Procuror General … și după câteva zile îți depui cererea de pensionare? Ce să înțeleagă oamenii din procuratură pe care i-a condus domnul Lazăr vreme de trei-patru ani?”, se întreabă Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție în direct în Ediție Specială Știrile Europa FM.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Augustin Lazăr a confirmat pentru Europa FM că a cerut pensionarea, după ce surse din CSM anunțaseră că procurorul-șef al României și-a depus cererea de pensionare, iar dosarul său a fost trimis la Inspecția Judiciară, urmând procedura în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 249