DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat dacă România ar trebui să o susțină pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror general european.

Laura Codruța Kovesi e cercetată în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul prăbușirii Fondului Național de Investiții și readus în țară în aprilie 2011. Dosarul a fost deschis în decembrie anul trecut, la sesizarea lui Sebastian Ghiță: omul de afaceri susține că ar fi plătit pentru extrădarea lui Popa.

În același timp, fostul procuror-șef al DNA se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European.

În acest context, ea urmează să fie audiată, pe 26 februarie, în comisia LIBE a Parlamentului European.

Liviu Dragnea susține că nu știe ce va face Guvernul în acest caz și că nu se poate pronunța, dar a adăugat că, “nefiind Eurovision, nu pot să comentez“.

Dar ce, suntem la Eurovision? Nu știu ce va face Guvernul. Evit să fac comentarii pentru că ar fi o dublă măsură.

Nefiind Eurovision, nu pot să comentez. Tocmai de aceea trebuie să fie candidați respectabili“, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

“Într-un fel, sîntem”, a spus în prima ediție a emisiunii de dezbateri Piața Victoriei, la Europa FM, scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Dar eu vă întreb: acum 5 ani, acum 10 ani, acum 20 de ani, la nivelul politicii din România era posibilă o astfel de întrebare cînd venea vorba de o instituție de importanța Parchetului European?

Potrivit domnului Popescu, obiectivul principal al oficialităților politico-juridice din România ar fi “un nou atac la adresa Uniunii Europene“.

Atacarea UE din interiorul României reprezintă, în opinia sa, un “new entry” în propaganda politică și de partid de după 1990.

Moise Guran, la rîndul său, afirmă că “asta e filosofia cu care PSD își va face campanie electorală doi ani de zile” și se teme că – după alegeri – Comisia Europeană ar putea să  sancționeze Bucureștiul prin suspendarea dreptului de vot și a fondurilor europene.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 260