De Florii, pe 20 și 21 aprilie, pentru prima oară, parcul Ateneului Român va fi transformat într-o veritabilă Grădină Ghetsimani, iconica grădină de măslini unde Iisus s-a retras să se roage, împreună cu ucenicii Săi, după Cina cea de taină. Astfel, pentru Concertul extraordinar de Paște de anul acesta, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi vor oferi publicului o experiență artistică deplină. Chiar înainte de a păși sub cupola Ateneului, bucureștenii se vor putea bucura de spectacolul sonor asigurat de ansamblurile corale Cantus Mundi, de imaginea sugestivă a măslinilor ce vor compune decorul acestui periplu muzical unic în România, precum și de expoziția de fotografie semnată de Gabriel Crișan.

„Corul Național Madrigal este mereu deschizător de drumuri artistice.

Am realizat primele concerte de Crăciun și de Paște în vreme comunismului, când un astfel de demers dovedea un curaj aflat la limita nebuniei. Am pornit primul program naționel de integrare socială prin muzică și astăzi avem 43.000 de copii pe toată întindere României. Acum aducem în inima Bucureștiului Drumul Crucii și Grădina Ghetsimani, simboluri creștine de mare însemnătate, într-un proiect muzical și scenografic unic” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Ghetsimani, grădina de la poalele muntelui Eleonului și locul de rugăciune pe care Iisus l-a iubit cel mai mult, va prinde viață de Florii, în fața clădirii emblematice a Ateneului Român, unde reprezentațiile artistice ale corurilor de copii și tineri din Programul Național Cantus Mundi vor începe de la ora 16.00, cu accesul liber al publicului.

De la ora 18.00 posesorii de bilete își vor putea continua emoționanta călătorie artistică în sala Ateneului, alături de inconfunabilul Madrigal.

Întâlnirile de Paște cu publicul reprezintă una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de 56 de ani. Spectacolele de anul acesta se desfășoară în timpul Sărbătorii ortodoxe a Floriilor și a Paștelui pentru creștinii de rit catolic și se vor desfășura sub conducerea Annei Ungureanu, muzician cu o experiență de un deceniu alături de maestrul Marin Constantin, creatorul Madrigalului.

Repertoriul Concertului extraordinar de Paște din ambele zile va include atât muzică universală, de la Renaştere până în contemporaneitate, definitorie pentru Madrigal, cât și creații exclusiv românești, care au făcut istorie în repertoriul cântului coral. Printre ele se află și faimosul „Florilegiu bizantin”, suită de lucrări ortodoxe non-canonice, cu tonalități originale de la Muntele Athos și din mânăstirile românești, colecție structurată de însăși Marin Constantin la începutul anilor ‘80.
Pentru această lucrare muzicală s-au realizat și înregistrări video ce vor fi trimise către publicul din toată țara, pentru ca vestea Învierii Domnului să ajungă prin intermediul sonorității remarcabile a Corului Madrigal către toți românii. Lansarea oficială a acestui proiect artistic va avea loc pe 20 aprilie pe conturile de social media – Corul Madrigal și Cantus Mundi România, pe posturi naționale și locale de televiziuni și radiouri din România, dar și în premieră la Ateneul Român.

Biletele pot fi achiziționate on-line de pe platforma www.bilete.ro.

Eveniment susținut de Europa FM.