DISTRIBUIȚI

Protest inedit la Constanța. Mai mulți membri ai Grupului de Dialog și Bună Conviețuire au venit cu saltele, găleți umplute cu nisip și și-au întins prosoapele în fața sediului Administrației Apelor Române pentru a-și arăta nemulțumirea față de încălcarea legii plajelor – transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Protestatarii au venit să facă plajă în fața sediului Administrației Apelor Române Dobrogea Litoral.

Au spus că poate în acest fel instituția va lua măsuri împotriva operatorilor care sufocă întinderile de nisip cu șezlonguri.

Conform legii, 30% din plajă ar trebui alocată persoanelor cu cearșafuri. Și nu e singura nemulțumire a protestatarilor.

„Regulamentul plajelor, care nu există. Faptul că nu au un standard european, mizeria de pe plajă, câinii, toate acestea ne deranjează și nimeni nu face nimic”, a declarat Alexandru Zamfirescu, liderul grupului.

Un alt protestatar s-a plâns de faptul că Apele Române permit accesul mașinilor pe plajă iar o doamnă s-a alăturat protestului deranjată de lipsa de reacție a autotitpilor dar și a turiștilor.

„Mă deranjează șezlongurile haiducești până în malul apei. Gunoaiele pe care turiștii din toată țara vin și cred că aici e ladă de gunoi”.

În ciuda numeroaselor plângeri la Apele Române, prin care au cerut sancționarea operatorilor de plaje care încalcă legea, protestararii nu au primit nici un răspuns.

Reprezentanții instituției au declarat că efectuează controale, perioadic, și în caz că sancțiunile se repetă, contractele de închiriere vor fi anulate.