Probleme la Constanța, în prima zi a etapei a doua de vaccinare.

Singurul centru de vaccinare funcțional din oraș a fost luat cu asalt de persoanele care reusiseră să se programeze.

Constănțenii s-au prezentat în număr mare la Spitalul Mobil Militar de pe Stadionul Portul unde a început vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani și a celor din categoria de risc.

Orele nu au putut fi respectate pentru că adresa la care au fost trimiși, inițial, prin programare era greșită. Situația a fost corectată abia astăzi, a anunțat directorul DSP Constanța, Cristina Schipor:

„Am găsit soluția cu STS-ul și tuturor li s-a trimis mesaj. Persoanele care se programează astăzi deja să intre pe adresa corectă.”

O altă problemă nerezolvată pare a fi cea a persoanelor în vârstă, singure, care nu știu să se programeze. Este și cazul unui bătrân care a venit la centrul de vaccinare și a cerut, fără succes, să fie vaccinat.

„Am fost la primărie, am fost la doctora de familie și de acolo am venit aici. Or doctora a venit acum la poartă și a spus că, nu, online. Ei, online, eu la 80 de ani mă pricep eu cu online–ul lor”.

În județul Constanța ar fi trebuit să funcționeze 18 centre de vaccinare, dar numai cinci au început activitatea. Pentru prima săptămâna, în oras nu se mai pot face programari.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu