Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Consiliul Superior al Magistraturii își alege astăzi noua conducere.

Ședința are loc chiar la această oră. Favorită să conducă CSM în 2020 ar fi judecătoarea Nicoleta Țînț, o apropiată a Liei Savonea, actualul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit unor surse politice.

La această ședință ar urma să participe și președintele Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței CSM sunt două puncte: raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii pe anul 2019 și alegerea noii conduceri.

Judecătoarea Lia Savonea, este preşedintele CSM de 12 luni. Chiar dacă madantul său a ajuns la final, influenţa sa va continua la vârful Justiţiei.

Favorită pentru şefia CSM este judecătoarea Nicoleta Margareta Ţînţ de la Curtea de Apel Brașov, o apropiată a Liei Savonea și a deputatului PSDFlorin Iordache, potrivit unor surse citate de Adevărul.

Lia Savonea nu va părăsi CSM, va rămâne în Consiliu ca simplu membru.

Lia Savonea a fost în centrul atenției publice după încercările repetate de a o impune pe Adina Florea la conducerea controversatei secții de anchetare a magistraților.

Mai exact, Lia Savonea a avut 7 tentative eșuate. Într-un final, Adina Florea s-a retras din cursă recent.

În octombrie, șapte membri ai CSM au cerut plenului să o revoce din funcție pe Lia Savonea, pentru „modul defectuos” în care a condus instituția.

Și fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a avut mai multe replici acide cu Lia Savonea: a acuzat-o că a „uzurpat” atribuțiile Ministerului.