Lucrările la Complexul Olimpic de Nataţie de la Otopeni sunt terminate în proporţie de 98%, anunță Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Comunicatul oficial nu indică însă și data la care va fi inaugurată construcţia început acum peste un deceniu.

“Finalizarea lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie din Otopeni a intrat în linie dreaptă. Săptămâna trecută, Cătălin Iapa, secretar de stat în MLPDA, a verificat stadiul lucrărilor la acest obiectiv, cofinanţat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, care va găzdui competiţii naţionale şi internaţionale de nataţie. În acest moment, sunt realizate peste 98% dintre lucrările necesare, a fost montat mobilierul interior, se realizează ultimele montaje la tavan, lucrările de racordare la utilităţi sunt demarate de aproape două luni, iar tabela de marcaj urmează să ajungă la locaţie”, se arată pe site-ul citat.

Complexul Olimpic de Nataţie are 7.000 mp şi șase bazine de înot, dintre care unul olimpic pentru înot, unul de sărituri, altul de antrenament şi încă trei pentru copii și recuperare.

Tribunele au o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar în interior mai sunt vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, o sală de conferinţe și cabine de transmisie pentru jurnaliști.

Planul Complexului Olimpic de Nataţie a fost făcut în 2005 și lucrările au început în 2009, cu termen de finalizare 2011.

În 2012 lucrările au fost oprite și s-au reluat în 2015.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a mai anunțat și anul trecut că proiectul este “aproape finalizat”, declarând că acesta valorează 158 milioane de lei.

Acum, Compania Naţională de Investiţii scrie pe site-ul oficial că bugetul Complexului de Nataţie este de peste 203 milioane de lei.