Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Compania de transport aerian de stat, Air Malta, închisă din cauza pierderilor. Noua companie deschisă operează cu mai puțin angajați | AUDIO

O decizie drastică luată în Malta: Compania de transport aerian operată de stat, Air Malta, a fost închisă, sâmbătă ca urmare a pierderilor. Iar duminică a fost deschisă, imediat, noua companie de stat, KM Malta Airlines, care i-a preluat avioanele și le operează cu mult mai puțini angajați. Un caz care amintește de situația TAROM, mereu în pierdere și susținută din bani publici.


https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2024/04/01apr-15-Mihai-rel-Air-Malta-inlocuita-de-KM-Malta-Arilines.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Închiderea Air Malta a venit sâmbătă după 50 de ani de la primul zbor și după ce Comisia Europeană nu a permis acordarea unui nou ajutor companiei.

Duminică, și-a început activitatea – în locul ei – KM Malta Airlines. Aceasta a preluat opt avioane Airbus A320 – luate în leasing.

Air Malta înregistra pierderi de 20 de ani și avea 1400 de angajați care operau 9 avioane. Compania care i-a luat locul va opera 8 avioane cu până la 400 de angajați.

În România, compania de stat TAROM, nu mai face profit din 2007, de când au început să opereze companii private low-cost. TAROM a fost ținut în funcțiune cu bani publici, deși a continuat să acumuleze datorii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Israel: Mii de persoane au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu în timpul unor manifestații de 2 zile | VIDEO